fredag den 13. april 2012

Mmm, at bage lækre boller



Jeg elsker at bage -familien elsker at smage, hvilken herlig kombi.Idag skulle der bruges 4 pakker gær pga. datoen.
Resultatet blev til lækre foccacia boller, samt tomat boller som tilbehør til aftensmaden (Omelet)




Boller med tomatpesto

Foccacia

Opskriften (fra Amo -den store bagebog2) er den samme til begge boller, har tilføjet markerede noter med forskellen.

Til ca. 24 boller, skal du bruge:
900 g hvedemel
100 g sigtemel
5½ dl vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
2 æg
100 g magarine
100 g gær

Sådan gør du:
Lun vandet og opløs gæren heri
Hvis du vil bage boller med tomat-smag, tilsætter du nu 1glas (ca. 120g) tomat-pesto
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30min
Form dejen til boller
Vil du bage foccacia, laver du nu en fordybning i bollen
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 40min
Vil du bage foccacia, tilsætter du nu tomat-pesto og revet ost, i fordybningen.
Pensles med vand eller æg
Bages 10-15min ved 220* i en forvarmet ovn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar