søndag den 23. februar 2014

Markus Grigos lakrids og tranebærsmåkager

Idag har jeg holdt pomp de lux homeshopping, og til det hører selvfølgelig kage :)
Opskriften er fundet her
Jeg valgte Markus Grigos lakrids og tranebærsmåkager

Du skal bruge
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver (købes i specialbutikker)
125 gram soltørrede tranebær
375 gram koldt saltet smør
500 gram fint rørsukker
ca. 2 æg.

Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller finddel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder


Igår var vi børnefri.
Da de kommer hjem idag har Emias blomster med
 - dem får jeg mens han fortæller at mormor gav ham penge
så han kunne købe blomster til mig
Årh 
<3 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar